Home Marketing Niets zegt meer dan een animatie

Niets zegt meer dan een animatie

by SanderW013
Niets zegt meer dan een animatie

Wie online succes wil hebben, heeft vandaag de dag ook een goede videomarketingstrategie nodig. Daarbinnen is een belangrijke rol weggelegd voor animatie. IdeaVisible is dé partner als het gaat om het maken van dit type video’s. Juist omdat creativiteit een belangrijke factor is als het gaat om het succes van een animatiefilm is het immers altijd verstandig om hier een ervaren partner in te zoeken. Dat geldt op verschillende vlakken. Denk daarbij niet alleen aan het soort animatie, maar vooral ook aan het imago van de onderneming. Aan de hand daarvan kan een aantal belangrijke keuzes worden gemaakt.

Het doel

Een animatiefilm laten maken doe je altijd met een bepaald doel in je achterhoofd. Dit kan bijvoorbeeld het introduceren van de onderneming zelf zijn, maar ook de introductie van een nieuw product dat je op de markt gaat brengen. Met de animatie kan echter ook een heel ander doel voor ogen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van een naam als expert op een specifiek gebied. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door explamations te maken. Dit zijn video’s waarin uitleg over bepaalde zaken wordt gegeven. Animatie is hier natuurlijk een hele geschikte vorm voor. Doe er daarom als ondernemer voordeel mee.

De vorm

Ook is het belangrijk om over de vorm van de animatiefilm na te denken. Dit gaat dan bijvoorbeeld om zaken zoals de lengte van de film. Tegenwoordig gaat het echter ook om hele andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen 2D en 3D. Hoewel 3D meer en meer in opkomst is, is het bij lange na niet altijd zo dat dit de ideale vorm is voor de video die je als ondernemer voor ogen hebt. Om hier een goede keuze in te maken kan de ervaring van een partner die al langer actief is op dit vlak veel betekenen.

Verder denken

Buiten het doel en de vorm is het ook belangrijk om verder te denken. Natuurlijk gaat het om de boodschap die jij wilt brengen. Het gaat er echter ook om dat nagedacht wordt over de doelgroep. Hoe wil deze de boodschap ontvangen? Dit is minstens zo belangrijk voor het slagen van een animatievideo. Probeer daarom altijd een helder beeld van de doelgroep te vormen. Dit maakt het voor het creatieve proces een stuk gemakkelijker om de juiste toon te vinden en de juiste richting waarin gewerkt moet worden te bepalen. Dit is erg belangrijk.

Eindeloze mogelijkheden

Hoewel de kaders wel belangrijk zijn, is het natuurlijk wel zo dat een animatiefilm flinke voordelen biedt waar geen andere vorm van film tegenop kan. Het is immers zo dat in het geval van animatie de mogelijkheden eindeloos zijn. Hoeveel er tegenwoordig ook in het echte leven mogelijk is door innovatie, in animatie kan nog altijd oneindig veel meer. Dit is dus ook een belangrijke reden waarom juist voor animatievideo’s gekozen moet worden als er een bepaald doel met de video bereikt moet worden. Laat hierin dan ook geen enkele mogelijkheid onbenut. De juiste partner helpt hierbij.

related posts