Home Kantoor Op zoek naar een nieuw kantoorpand? Onderneem deze 3 stappen

Op zoek naar een nieuw kantoorpand? Onderneem deze 3 stappen

by Redactie Ondernemers Effect
Op zoek naar een nieuw kantoorpand Onderneem deze 3 stappen

Er zijn diverse redenen om op zoek te gaan naar een nieuw kantoorpand. Wellicht werk je nog thuis aan de keukentafel en is het tijd voor een aparte werkplek, of groeit jouw onderneming hard en ben je op zoek naar meer ruimte voor jouw personeel. Volg deze 3 stappen om in no time een nieuw kantoorpand te vinden die bij je past.

Bepaal de ideale locatie voor je kantoorruimte

Voordat je op zoek gaat, is het uiteraard belangrijk om te weten waar je gaat zoeken. Is het voor jouw bedrijf of werknemers belangrijk dat je midden in de winkelstraat zit, in de buurt van koffietentjes of het station of juist naast de snelweg waardoor klanten je gemakkelijk kunnen bereiken? De ideale locatie van een nieuw kantoorpand is voor iedere ondernemer anders. Denk goed na over de minimale eisen die je stelt aan de locatie en doe hier geen concessies op. Let hierbij zeker op de bereikbaarheid en faciliteiten in de buurt.

Bedrijfspand kopen of huren?

Wanneer je weet waar jouw nieuwe kantoorruimte aan moet voldoen, is het tijd om een financieel plan te maken. Wil jij gaan kopen of huren? Hoe zit het met het eigen vermogen van je organisatie? Staan er grote investeringen op de planning? Zit er groei in de omzet? Door een financieel plan op te stellen kun je duidelijk zien hoeveel geld er beschikbaar is voor jouw kantoorruimte. Wanneer andere investeringen je meer opleveren dan het aankopen van een bedrijfspand, is huren de beste optie. Een andere vuistregel die vaak wordt aangehouden, is dat wanneer je 400m2 of minder aan kantoorruimte nodig hebt, het verstandiger is om te huren. Hou bij het bepalen van het budget ook rekening met de kosten voor het interieur van je kantoor en een eventuele verbouwing. Hiervoor reken je met grofweg 10% van de jaarprijs van het kantoor.

Schakel een bedrijfsmakelaar in

Schakel een bedrijfsmakelaar in

Of je nu wilt huren of kopen, op zoek bent naar een bedrijfsruimte in de Randstad of een bedrijfsmakelaar in Deventer in wilt schakelen: je bespaart heel veel tijd, moeite en kosten door te kiezen voor een professional. Een bedrijfsmakelaar is gespecialiseerd in de commerciële vastgoedmarkt en beschikt over kennis van onder andere bedrijfspanden, taxaties, bouwtechnische keuringen en financiële risico’s. Je maakt gebruik van het grote netwerk van de makelaar, die verstand heeft van de markt en meer ervaring heeft met onderhandelen. Vaak kan dit je flink wat kosten besparen.

related posts