Home PersoneelBedrijfsuitjes Organiseer een leuk personeelsfeest met deze 3 tips

Organiseer een leuk personeelsfeest met deze 3 tips

by SanderW013
Organiseer een leuk personeelsfeest met deze 3 tips

Sommigen houden ervan en anderen blijven liever thuis: het personeelsfeest. En dat klinkt misschien niet heel positief, maar dat komt omdat het feest vaak niet bij het personeel past. Maar vanaf nu gaat jou dat in ieder geval niet meer gebeuren, want met deze tips organiseer je een leuk personeelsfeest voor iedereen.

 

In jouw organisatie heb je vaak een bepaalde bedrijfscultuur en mensen die daarbij passen. Maar ook in elk jong en hip bedrijf zit er mogelijk iemand die wat ouder is en liever rustig ergens borrelt dan de hele avond op de dansvloer te vinden is. Die twee uitersten, ongeacht wat voor bedrijf je hebt, moet je altijd in je achterhoofd houden!

 

Tip 1: bedenk een thema

Met een thema hou je je hele feest bij elkaar. Het geeft je een kader om in te denken, maar fungeert ook als houvast. Want zo kun je gemakkelijk de locatie, aankleding, activiteiten en het eten en drinken bedenken. Belangrijk is wel om een thema te kiezen waarbij mensen helemaal los kunnen gaan als ze zich willen verkleden, maar ook te doen is als je niet de verkleedkist in wilt duiken. Denk aan het Wilde Westen, waarbij iemand volledig als cowboy kan arriveren, maar waarbij enkel een hoed ook volstaat. Wil je meer weten over themafeesten? Lees hier themafeest ideeen voor jouw binnen- of buitenparty.

 

Tip 2: creëer verschillende plekjes

Zoals we eerder al zeiden houdt niet iedereen van de dansvloer. Geef hen dus ook de ruimte om ergens rustig te kunnen zitten, een drankje kunnen drinken en de mogelijkheid hebben tot een gesprek. Zorg er wel voor dat dit een leuk versierde ruimte is en leg niet alleen alle aandacht op waar de actie gebeurt. Met wat versiering, lampjes, lichtjes en fijne versiering moet het een uitnodigende plek zijn voor iedereen om zich even terug te trekken en niet continu geconfronteerd te worden met het feestgedruis. Als het feest in de koudere maanden is, is het verstandig om een locatie te kiezen waar je verschillende ruimtes kunt maken. In de zomermaanden kun je kiezen voor een partytent. Die zijn er overigens overal. Zoek maar op Partytentverhuur Haagland of Partytentverhuur Groningen.

Tip 3: een goede uitnodiging

Om te voorkomen dat je medewerkers denken: ‘dit is geen feest voor mij’ moet je een goede uitnodiging maken. Laat in je uitnodiging zien dat je aan iedereen denkt en dat dit feest dus niet enkel geschikt is voor een bepaalde groep. Vertel over het gevarieerde eten dat je mogelijk serveert, de verschillende soorten activiteiten die er waarschijnlijk zijn en dat je graag wil dat het een feest voor iedereen is. Je kunt achteraf nog een enquête sturen om te kijken of je echt het volledige personeelsbestand een plezier hebt gedaan, zodat je je personeelsfeesten elk jaar beter en beter maakt.

related posts