Home Featured Promotiemateriaal laten maken. Hoe doe je dat?

Promotiemateriaal laten maken. Hoe doe je dat?

by SanderW013
Promotiemateriaal laten maken. Hoe doe je dat

Regelmatig kom je bij een bedrijf waar je een pen met een logo mee krijgt of bijvoorbeeld een agenda met het nieuwe jaar. Het voordeel van deze reclame is dat mensen het onthouden en dat het voor herkenning zorgt. Gebruiksmaterialen zoals een pen gaan een lange tijd mee en komen waarschijnlijk in verschillende handen terecht, wat goede reclame voor jouw bedrijf kan opleveren. Er zijn verschillende websites en drukkerijen die je helpen met het drukken van dergelijke promotiematerialen. Het nadeel is dat hier vaak veel geld voor gevraagd wordt. In dit artikel laten we zien hoe je op een goedkope wijze aan kwalitatieve promotiematerialen kan komen.

Ooit gehoord van spuitgieten?

Een drukkerij koopt pennen, linialen of agenda’s bij een fabrikant of importeur. Het nadeel is dat iedere schakelaar binnen de branche zijn marge pakt. Wanneer je een groot bedrijf bent kan je veel geld besparen door het allemaal zelf aan te pakken. Kies je voor spuitgieten dan laat je eigenlijk een product van kunststof op maat maken. In eerste instantie geef je aan wat van product je wilt hebben en hoe deze eruit moet komen te zien. Het spuitgietbedrijf maakt een matrijs waarmee het eerste prototype gefabriceerd wordt. Wanneer je tevreden bent over het prototype wordt het productieproces in gang gezet.

Waarom kiezen voor spuitgieten?

Wanneer je kiest voor spuitgieten zijn er meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk om vorm van het logo in de pen te laten drukken, zodat deze voelbaar wordt. De productiekosten worden lager naarmate je meer producten bestelt. Daarom is spuitgieten met name interessant voor bedrijven met meer dan 50 medewerkers. Er zijn zowel spuitgietbedrijven in Nederland, maar je kan ze ook over de grens zoeken. In dit geval neemt de voorbereiding meer tijd in beslag. De kans is groot dat je meerdere prototypes moet laten ontwikkelen en de kwaliteit is niet altijd consistent. Het is raadzaam om te kiezen voor een Nederlands spuitgietbedrijf met een fabriek in lagelonenlanden.

De meeste spuitgietbedrijven doen de bedrukking ook voor je. Dit maakt het makkelijker, aangezien je dan niet bij verschillende bedrijven hoeft aan te kloppen. Let op: zorg er altijd voor dat je eerst een prototype ontvangt, voordat het productieproces in gang gezet wordt.

related posts