Home Marketing Reclame maken doe je zo: 4 tips

Reclame maken doe je zo: 4 tips

by Jaro Broeklander
reclame-maken

Naamsbekendheid, productplaatsing, of je imago verbeteren, het zijn allemaal dingen die door middel van goede reclame bereikt kunnen worden. Zeker nieuwe ondernemingen kunnen grote stappen maken mits er is gekozen voor de juiste marketingstrategie. Reclame maken hoeft niet eens zo heel duur te zijn. Met deze tips verzorg je de reclame van je eigen bedrijf op een professionele manier!

1. Weet wat je doelgroep is

Het belangrijkste onderdeel van het maken van reclame is het bepalen van je doelgroep, en deze vervolgens op de juiste manier aanspreken. Je doelgroep bepalen kan op meerdere manieren. Zo kun je vragenlijsten of enquêtes laten invullen. Op deze manier kom je wat meer te weten over die mensen die jouw producten kopen. Als je eenmaal weet wat je doelgroep is, is het belangrijk om je reclame op de juiste manier aan te passen. Ook moeten de goede mensen de commercials zien. Via Facebook kun je gebruik maken van een aantal handige features. Zo is tot grote precisie in te stellen welke mensen jouw advertenties te zien krijgen.

2. Niet te veel reclame

Deze tip is van levensbelang voor zij die hun spullen of diensten alleen online kunnen kopen. Als jouw website of blog volstaat met reclame, zullen mensen jouw site snel links laten liggen. We houden er nou eenmaal niet van om ellelange reclames voor ons te zien. Weet dus wanneer je genoeg reclame hebt gemaakt. Ook in de meer traditionele media is te veel reclame een absolute overkill. De grens opzoeken is oké, maar ga er niet overheen. Dit kost je alleen maar meer geld, en mensen zullen er geïrriteerd van raken!

reclame-maken-2

Lees ook: 6 tips voor een perfect marketingplan!

3. Doe iets unieks

Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit, en daarom kun je beter heel lang nadenken over wat je precies voor reclame wilt maken. Belangrijk hierbij is dat je niet moet kopiëren wat de rest doet. Probeer iets unieks te doen, en je zal opvallen tussen al het marketinggeweld dat je vandaag de dag steeds meer ziet. Wat dit precies is, valt natuurlijk niet te zeggen. Het moet perfect aansluiten op hetgeen jij wilt verkopen, en wat je wilt vertellen. Zoiets bedenken is natuurlijk lastig, en daarom zal het ook veel tijd in beslag nemen. Laat je echter niet te snel stoppen door te settelen voor iets. Iets wat goed is, kost nou eenmaal tijd.

4. Wissel af tussen verschillende media

Er zijn heel veel kanalen waar men tegenwoordig hun reclame kwijt kan. Denk aan de sociale media platforms als Instagram, Facebook, Pinterest en ga zo maar door. En dan komen daarnaast nog alle traditionele media kijken als de krant, tv, of gewoon een bord langs de weg. Probeer te differentiëren in de kanalen die je gebruikt. Zo komt je boodschap over bij verschillende personen. Bovendien is iets voor een potentiële klant een stuk leuker als je iets voorbij ziet komen op verschillende tijdlijnen, dan wanneer er meerdere berichten achter elkaar langs komen!

Hoe maak jij reclame voor je bedrijf? We horen het graag! Laat het ons weten in de comments hieronder!

related posts