Home Featured Schoonmaak uitbesteden: 3 zaken om op te letten bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf

Schoonmaak uitbesteden: 3 zaken om op te letten bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf

by SanderW013
Schoonmaak uitbesteden: 3 zaken om op te letten bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf

Als ondernemer heb je elke dag weer opnieuw te maken met verschillende zaken om jouw bedrijf goed te laten lopen. Waar je je het liefst alleen druk zou maken om het aantal facturen dat je uit kunt sturen, blijkt de praktijk een stuk weerbarstiger. Je hebt te maken met personeel, apparatuur en je bedrijfspand. Dat laatste betekent schoonmaken en waarom zou je daar nou zelf mee bezig gaan? Schoonmaak uitbesteden is een relatief goedkope manier om je eigen energie ergens anders op te kunnen richten. Bovendien betaalt professionele schoonmaak zich hoe dan ook weer uit. Een net bedrijfspand betekent een fijn klimaat voor je medewerkers om zo productief mogelijk te zijn en het betekent ook dat je een goed visitekaartje aan bezoekers afgeeft. Maar waar let je nou op bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf? Hou in elk geval deze 3 zaken in de gaten.

1.      Ervaring

Hoeveel ervaring een bedrijf heeft, zegt eigenlijk alles. Als een schoonmaakbedrijf meerdere jaren bestaat, mag je ook verwachten dat er meerdere klanten zijn. Ga op zoek naar de geschiedenis van de werkzaamheden van het bedrijf van jouw keuze. Bel referenties na en kijk eens hoe de panden eruit zien die het schoonmaakbedrijf onder zijn hoede heeft. Dat vertelt je waarschijnlijk meer dan het mooie praatje dat de vertegenwoordiger bij jou aan de zaak vertelt tijdens een kop koffie.

2.      Type panden

Het schoonmaken van een kantoor vraagt om heel andere vaardigheden dan het schoonhouden van een transportbedrijf of slachterij. Je kunt natuurlijk veel zelf doen. Hoe zorg je voor een makkelijk schoon te maken winkelruimte  is een vraag die je jezelf kunt stellen voor je een schoonmaakbedrijf inhuurt. Maar zorg ook dat het schoonmaakbedrijf in staat is jouw probleem op te lossen. Als het schoonmaakbedrijf vooral bezig is met kantoren reinigen, kun je je afvragen of jouw winkelruimte dan een geschikte klus voor hen is. Dat kun je ook gerust vragen, een eerlijk en professioneel bedrijf zal het aangeven als jouw bedrijfspand niet binnen hun portfolio past.

3.      De kosten

Natuurlijk zijn de kosten ook belangrijk om rekening mee te houden bij de keuze van een schoonmaakbedrijf. Schoonmaak is niet gratis, maar er zitten wel verschillen tussen bedrijven onderling. De verschillen zitten hem niet alleen in de bedragen. Het zit ook in bijvoorbeeld kosten van materialen en schoonmaakmiddelen. Vraag hier goed naar om een zo duidelijk mogelijk beeld van de opbouw van de kosten te krijgen en verschillende schoonmaakbedrijven met elkaar te kunnen vergelijken.

Een schoonmaakbedrijf kiezen is misschien even werk, maar het zal je uiteindelijk veel meer werk uit handen nemen. Succes met kiezen!

related posts