Home Nieuws Sharp levert 22 displays aan World Rhythmic Gymnastics 2017

Sharp levert 22 displays aan World Rhythmic Gymnastics 2017

by Redactie
Londen, 10 oktober 2017 – Sharp leverde onlangs diverse displays aan de organisatie van de World Rhythmic Gymnastics Championships. De Visual Solutions divisie van Sharp zorgde ervoor dat het publiek de performances tot in detail kon volgen via vier 70 inch LCD-schermen, vier 47 inch displays en vijf 43 inch displays. De pers volgde het evenement via vier 49 inch 4K televisies.
De coaches ontvingen daarnaast vijf 70 inch interactieve displays, waarop zij samen met de atleten eenvoudig de performances konden analyseren. De staf van het evenement werd door Sharp voorzien van zes multifunctionele kleurenprinters (MX-3114), die tevens aan de Big Pads te koppelen waren.
De World Rhythmic Gymnastics Championships vonden begin september voor de 35e keer plaats. Vijf dagen lang gingen 263 atleten uit 65 landen de strijd met elkaar aan in zowel de individuele als de groepscompetitie. Het evenement trok dit jaar ruim 20.000 bezoekers en ruim 200 journalisten van over de hele wereld.
De Big Pads van Sharp werden al eerder door voetbalcoaches gebruikt om de teamperformances te evalueren en tactische informatie te verzamelen. Zo gebruikte het voetbalteam van Wales de displays tijdens het EK in 2016. Coaches en sporters kunnen bijvoorbeeld een opname van de performance op het display laten afspelen en vervolgens aantekeningen op het scherm maken. Ronald Huijbregts, manager Visual Solutions bij Sharp Electronics Benelux, vertelt: “Als een coach op een bepaald moment een tactische aanwijzing wil geven, kan hij of zij de video stopzetten en precies daar een aantekening maken. Die kunnen de coaches en de spelers op een later moment dan weer opnieuw bekijken.”
Carlo Alberto Tenchini, Marketing & Communicatie Directeur van Sharp Business Systems Italia: “Met onze bijdrage aan het evenement hopen we de sportwereld te laten zien wat technologie kan betekenen voor de organisatie van grote sportevenementen en de prestaties van sporters. Met onze bijdrage aan dit evenement hebben we daar een eerste stap in gezet.”
Voor meer informatie over de World Rhythmic Gymnastics 2017, klik hier.

related posts