Home Automotive Shortlease voor ondernemers

Shortlease voor ondernemers

by SanderW013
Shortlease voor ondernemers

Shortlease is eigenlijk full-operational lease met het verschil dat je shortlease per maand op kunt zeggen. De kosten voor deze manier van leasen ligt tussen die van full-operational lease en het huren van een auto in. Shortlease is bovendien snel te regelen en biedt ondernemers de kans tegemoet de komen aan de kortere mobiliteitswensen en voorkomt het aangaan van allerlei dure en langlopende contracten.

Je zegt gewoon per maand op

Je weet als ondernemer dat een auto voor slechts een beperkte periode noodzakelijk is. Dan kun je gewoon voor full-operational lease kiezen en dus waarschijnlijk lange tijd met een overbodige auto en een duur contract zitten, of je huurt een auto, doorgaans een dure aangelegenheid. Shortlease is in het gat tussen full-operational lease en autoverhuur gesprongen en daar profiteer je als ondernemer dankbaar van. Vooral het feit dat je gewoon per maand opzegt- dat is dus iets anders dan een opzegtermijn van een maand- spreekt veel ondernemers aan die zo altijd over een flexibel wagenpark kunnen beschikken.

Maak gebruik van de brengservice

Ook een nadrukkelijke plus van korter leasen is dat het op heel korte termijn geregeld kan worden. Gekscherend wordt wel eens gezegd dat als je vroeg belt, je een paar uur later al een auto hebt. In de praktijk gebeurt dit daadwerkelijk. En als je als ondernemer niet in staat bent de auto te halen, dan kun je gebruik maken van de brengservice van de leasemaatschappij, die de shortlease auto dus letterlijk bij je op de stoep zet en ‘m na de leaseperiode ook weer kan halen, mocht je willen.

Vast bedrag per maand

Voor deze vorm van leasen betaal je dus net als bij full-operational lease een vast bedrag per maand. Bij die prijs zijn zaken als belasting, verzekering, reparatie en onderhoud, pechhulp en vervangend vervoer inbegrepen. Desgewenst verstrek je er zelf nog een tankpas bij, of winterbanden. Het leasen in welke vorm dan ook is altijd maatwerk. Maatwerk is ook het kiezen van de beschikbare auto’s, het aanbod is net als bij full-operational lease erg groot. Ook van wagens met de gunstige 14 procent bijtelling.

Ook voor startende ondernemers

Veel leasemaatschappijen geven ook startende ondernemers en zzp’ers de mogelijkheid om van de voordelen van korter leasen te profiteren. Ook een negatieve registratie bij het BKR in Tiel hoeft niet op voorhand uitsluiting van shortlease te betekenen. Moet de auto die je tijdelijk rijdt voor reparatie of onderhoud naar de garage? Uiteraard is er dan vervangend vervoer beschikbaar.

Bepaal zelf de looptijd

Ook de looptijd van het contract bepaal je zelf, vaak wordt een minimale periode van twee maanden gehanteerd. Vaak geldt dat hoe langer je least, hoe lager de maandelijkse kosten zullen zijn. Korter leasen is het antwoord op je tijdelijke mobiliteitsvragen en maakt dat je altijd over een flexibel wagenpark kunt beschikken. Als ondernemer weet je wat de kosten per maand zijn, daar komen alleen de brandstofkosten nog bovenop, en eventueel verkeersboetes.  En ook die duidelijkheid is iets wat ondernemers erg aanspreekt. Shortlease zit nadrukkelijk in de lift. Het moge duidelijk zijn waarom dit zo is.

related posts