Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /srv/www/ondernemers-effect.nl/vhosts/www/htdocs/wp-content/themes/soledad/functions.php on line 165

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /srv/www/ondernemers-effect.nl/vhosts/www/htdocs/wp-content/themes/soledad/functions.php on line 165
Deze signalen vertellen je dat het tijd wordt voor een andere baan - Ondernemers Effect
Home Kantoor Deze signalen vertellen je dat het tijd wordt voor een andere baan

Deze signalen vertellen je dat het tijd wordt voor een andere baan

by Redactie
Deze signalen vertellen je dat het tijd wordt voor een andere baan

Soms werk je al jaren bij hetzelfde bedrijf, in dezelfde functie. De dagen, weken en maanden glijden voorbij en je doet je werk grotendeels op de automatische piloot. Als iemand vraagt of je het nog wel naar je zin hebt zeg je bijna automatisch “oh ja hoor…”. Maar is dat wel zo? Deze signalen vertellen je dat het tijd wordt om naar een andere baan op zoek te gaan.

Oh die maandag…

Wanneer je na een vrij weekend op maandagochtend maar amper je bed uit kunt komen omdat je weer aan de slag moet, is het tijd om te gaan nadenken. Het overkomt iedereen wel eens dat ze nog wel een dagje aan het weekend willen plakken, maar als jij op iedere maandagochtend met enorme tegenzin naar je werk gaat dan kan dit wel eens een belangrijk signaal zijn.

De reistijd gaat je tegenstaan

Vond je het voorheen geen probleem dat je een uur onderweg bent naar je werk, maar gaat dat filerijden je steeds meer tegenstaan? Dan moet je misschien een baan zoeken die dichter bij je woonplaats ligt. Verhuizen kan natuurlijk ook, maar dat is vaak geen optie, omdat je rekening moet houden met je partner of kinderen die op school hun vrienden niet kwijt willen. Misschien is er een leuke baan te vinden waar je op de fiets naartoe kan. Grijp die kans als die zich voordoet.

Werk voor je uit schuiven

Je hebt al een hele tijd een klus op je takenlijstje staan maar je blijft hem maar voor je uitschuiven. Om de simpele reden dat je er geen zin in hebt. Steeds verzin je weer een smoes waarom die ene klus, of in ergere gevallen meerdere klussen, niet worden afgewikkeld. Uiteindelijk zal deze houding je ongetwijfeld op een aanvaring met je leidinggevende komen te staan. Neem maatregelen voordat het zover komt en ga op zoek naar een andere baan.

Hoger ziekteverzuim

Mensen die het niet naar hun zin hebben op hun werk melden zich in veel gevallen vaker ziek. Ze blijven zonder schuldgevoel een dagje thuis zonder dat ze echt wat mankeren. Iedereen heft wel eens een baaldag, en af en toe een dagje spijbelen moet in veel gevallen kunnen. Maar als jij je meerdere keren per jaar ziek meldt terwijl je zelf ook wel weet dat er niets met  je aan de hand is dan ligt de oorzaak waarschijnlijk ergens anders. Het wordt dan tijd om naar een nieuwe baan op zoek te gaan.

related posts