Home Featured Stappen bij het oprichten van een onderneming

Stappen bij het oprichten van een onderneming

by SanderW013
Stappen bij het oprichten van een onderneming

Wil jij graag een eigen onderneming opstarten? Dat is niet iets wat je zomaar even doet. Je moet hiervoor een ondernemingsplan schrijven, je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en op zoek gaan naar klanten. Maar er moet nog veel meer worden geregeld om een eigen bedrijf te beginnen. In deze blog zetten we een aantal zaken op een rijtje die je vooral niet moet vergeten als je een eigen onderneming gaat starten!

Ondernemingsplan schrijven

Om een succesvol bedrijf te runnen, moet je natuurlijk wel weten of er voldoende vraag is naar jouw product of dienst. Als jij een heel goed idee hebt, wil dat natuurlijk niet zeggen dat anderen dit ook een heel goed idee vinden. Test daarom uitgebreid wat je klanten willen, wie ze precies zijn en hoe je ze kunt bereiken. Ook is het belangrijk om te bepalen waarin je anders bent dan concurrenten en hoe je de markt op gaat met je product of dienst.

Financieel plan schrijven

Vervolgens moet er een financieel plan worden opgesteld. Hoeveel geld heb je nodig om je bedrijf van de grond te krijgen? En waar ga je dat geld vandaan halen? Bereken ook of je bedrijf rendabel zal worden. Is de uitkomst negatief? Dat is heel erg vervelend, maar het is beter om daar nu achter te komen dan dat je erachter komt nadat je een hoop geld hebt geïnvesteerd.

Bedrijfsnaam en rechtsvorm inschrijven bij KvK

Is de uitkomst van je financieel plan positief? Dan kun je je bedrijf gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Kies een bedrijfsnaam die herkenbaar is en duidelijk maakt wat je te bieden hebt aan de klant. Ook moet het een naam zijn die makkelijk blijft hangen in het hoofd van de klant. De keuze voor een rechtsvorm is ook erg belangrijk. De rechtsvorm van je onderneming bepaalt namelijk je aansprakelijkheid en welke belastingen je moet betalen. Dit is een hele belangrijke keuze, en als startende ondernemer is de kans groot dat je hier niet gespecialiseerd in bent. Daarom kan het slim zijn om hiervoor een ondernemingsrecht advocaat in te schakelen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij SWDV Advocaten. Deze advocaten hebben uitgebreide kennis over alle ondernemingsvormen en kunnen je helpen bij de oprichting van je onderneming. Ook als het bijvoorbeeld gaat om de koop of verkoop van een onderneming of over fusie of overname kunnen zij je helpen. Kies dus voor een advocaat van SWDV Advocaten om je te ondersteunen bij de oprichting van je onderneming. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan!

Administratie

Als ondernemer is het verplicht om een administratie op te zetten en bij te houden. Zorg er dus voor dat je administratie voldoet aan de wettelijke eisen om boetes te voorkomen. En twijfel je over je administratie? Dan kun je altijd een boekhouder inschakelen om je administratie eens te laten controleren!

Algemene voorwaarden en verzekeringen

Als ondernemer loop je verschillende risico’s. Verdiep je in deze risico’s en dek ze zo goed mogelijk af met verschillende verzekeringen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de aansprakelijkheidsverzekering, je pensioen en de arbeidsongeschiktheidsverzekering. In je algemene voorwaarden leg je de rechten en plichten van de klant en de ondernemer vast. Ook voor het opstellen van algemene voorwaarden kun je terecht bij een ondernemingsrecht advocaat.

related posts