Home Featured Tips bij het beginnen van je eigen horecazaak

Tips bij het beginnen van je eigen horecazaak

by SanderW013
Tips bij het beginnen van je eigen horecazaak

Een horecazaak runnen is de droom van velen en dat is niet zo verwonderlijk. Natuurlijk is het hard werken, maar ook dankbaar om iedere dag tevreden klanten te kunnen ‘afleveren’. Heb jij al het besluit genomen om een eigen horecazaak te beginnen of ben jij je nog aan het oriënteren? Hieronder staan in ieder geval een aantal tips die je ter harte zou moeten nemen.

Maak een ondernemingsplan

Veel starters beginnen al te zuchten bij het idee dat er berekeningen op papier of in een sheet moeten worden gezet. Maar toch is die stap onvermijdelijk. En uiteraard wil je zelf ook toch weten wat financieel haalbaar is en wat niet. Het zou niet terecht zijn om hier te vermelden dat het maken van zo’n plan erg eenvoudig is. Een zeker inzicht in cijfers heb je nodig, maar dat geldt ook als je succesvol wilt zijn als zelfstandig ondernemer. Maak het in ieder geval niet te moeilijk, een ondernemingsplan berust op schattingen en verwachtingen. Kies altijd voor de gulden middenweg, maar houd ook rekening met een negatief scenario. Lukt het niet helemaal zelf? Neem eens contact op met een accountantskantoor. Die willen ook graag nieuwe klanten en zijn wellicht bereid om jou gratis een handje te helpen. Spreek dit wel goed af van tevoren.

Locatie, locatie, locatie

Net als bij een pand draait het bij een horecazaak vooral op de locatie. Niets is zo triest als een nieuwe horecagelegenheid waar zich geen bezoekers melden. Natuurlijk is het verleidelijk om een locatie te kiezen waar je geen concurrenten in de nabijheid hebt. Maar weet je dan wel waarom niemand zich hier heeft willen vestigen? Vaak gaan mensen op zoek naar de gezelligheid van een buurt waar meerdere horecazaken zijn om uit te kiezen. Het is beslist het overwegen waard om hier ook te starten. Maak in ieder geval een goede afweging en leg duidelijk vast waarom jij voor een bepaalde locatie kiest.

Krediet voor horeca

Er zijn al veel horecazaken in ons land en als jij krediet nodig hebt voor jouw eigen horecazaak, moet je dat kunnen onderbouwen met het ondernemingsplan en de keuze voor de locatie. Ga nooit onvoorbereid om krediet voor de horeca vragen, dat is verspilling van jouw tijd en die van de kredietgever. Uiteraard kun je denken aan de standaard banklening, maar dat is ondanks de lage rente vandaag de dag nog niet zo eenvoudig. Crowdfunding is ook een optie, maar dit is ook een bewerkelijke manier en het geeft veel onzekerheid, omdat het benodigde krediet vaak in kleine hoeveelheden binnenkomt. Een relatief nieuwe manier van financieren is het PIN Voorschot. Zoals de naam al doet vermoeden dien je hiertoe gebruik te maken van een pin-automaat. Dat is echter vandaag de dag ook beslist noodzakelijk in een horecazaak. De aflossing van een PIN Voorschot loopt dan automatisch via de pinbetalingen en daar heb je geen omkijken naar. Informeer er eens naar. Als ondernemer weet je natuurlijk dat geld lenen ook geld kost.

related posts