Home Marketing Tips voor een succesvolle online marketing

Tips voor een succesvolle online marketing

by Redactie
Tips voor een succesvolle online marketing

Het is tegenwoordig voor bedrijven essentieel dat ze een goede website hebben. Steeds meer klanten en mogelijk toekomstige klanten zoeken op het internet naar informatie over een bedrijf. Als je bedrijf niet online te vinden is dan is de kans groot dat je omzet misloopt. Zelfs als je een bedrijf hebt dat niet specifiek zijn klanten via het internet binnenhaalt is het belangrijk om je online te presenteren.

Een toegankelijke website

Zorg als je een website gaat bouwen dat die toegankelijk is voor je bezoekers. Een internetbezoeker wil in maximaal drie kliks vinden wat hij zoekt. Als het langer duurt is de kans groot dat hij afhaakt. Een duidelijk en logisch ingedeeld menu op de website is dan ook erg belangrijk. Zorg ook dat je contactgegevens zoals telefoonnummer en e-mailadres snel te vinden zijn. Daarbij is het belangrijk dat je snel op mails reageert met een inhoudelijke reactie en niet met alleen een ontvangstbevestiging.

Houd je website up to date

Het is erg belangrijk dat je website actuele en juiste informatie bevat. Zorg er dus voor dat je deze regelmatig updatet of laat dit doen door een tekstbureau of websitebeheerder. Als je je bezoekers prettige kerstdagen wenst en dat bericht staat er in februari nog steeds dan komt dat niet erg professioneel over. Doe je een aanbieding, zorg dan dat deze wordt verwijderd als hij niet meer geldig is. Dit voorkomt boze reacties of dat je een product of dienst alsnog voor deze aanbiedingsprijs moet leveren terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling was.

Een efficiënte online advertentiecampagne

Je kunt op het internet op verschillende manieren adverteren. De meest gebruikte manier is Google AdWords. Je kunt via dit platform relevante advertenties laten verschijnen op websites die mogelijke klanten bezoeken. Heb je bijvoorbeeld een aannemersbedrijf en zoekt iemand naar een aannemer dan krijgt deze persoon bij het bezoeken van andere websites links te zien naar aannemers. Als jij daar tussen staat dan is de kans aanwezig dat deze internetgebruiker op de link klikt en zo op jouw website terecht komt.

Gebruik van social media

Via social media zoals Facebook, Twitter en Instagram kun je een grote doelgroep bereiken. Je kunt een pagina aanmaken voor je bedrijf en via onbetaalde en betaalde berichten je doelgroep bereiken. Deze berichten verschijnen in het nieuwsoverzicht van bezoekers van deze social media platforms zodat ze ongemerkt op jouw bedrijf worden gewezen. Bij interesse kan zo iemand dan direct naar je website worden doorgestuurd.

related posts