Home Featured Veilig werken met ergonomisch kantoorinterieur

Veilig werken met ergonomisch kantoorinterieur

by SanderW013

Veilig en verantwoord werken speelt in binnen en buitenland een groeiende rol. Vrijwel iedere ondernemer hecht waarde aan een gemotiveerd personeelsbestand. Net als dat het zeer belangrijk is dat werknemers zich gemotiveerd voelen, moeten ze ook geen lichamelijke klachten hebben. En dat is alleen mogelijk door veilig werken.

Ergonomie speelt hierbij een onmiskenbare rol. Zonder voldoende aandacht aan ergonomie te besteden kan er namelijk niet of nauwelijks veilig gewerkt worden. Diverse instanties motiveren daarom werkgevers meer te investeren in een veilige werkomgeving. Dit zijn de manieren hoe jij veiliger kunt werken door in de juiste zaken te investeren.

Ergonomie op de werkvloer

Veilig werken begint en eindigt met ergonomisch kantoorinterieur. Iedereen die al langere tijd binnen kantoormuren actief is zal bekend zijn met de ergonomische bureaustoel. De verschillen tussen een, veelal goedkope, niet-ergonomische en ergonomische bureaustoel zijn groot. Een ergonomische bureaustoel is in staat om ons lichaam comfort te bieden waar dat nodig is. Niet iedere ergonomische bureaustoel is hiertoe in staat. Daarom is het belangrijk dat per personeelslid de ergonomische bureaustoel wordt gekocht die het best bij de gebruiker past.

Staand en zittend werken

Om veilig te kunnen werken dienen we voldoende tijdens een werkdag te bewegen. Een uur of meer niet bewogen, is een uur dat zeer slecht voor jouw lichaam is geweest. Ons lichaam dient namelijk minimaal 1x per uur vijf minuten beweging te krijgen.

Dit kan gerealiseerd worden door simpelweg 1x per uur 5 minuten te bewegen of door staand te gaan werken. Hier dient natuurlijk wel een geschikt zit sta bureau voor aanwezig te zijn. Wil jij jouw personeel motiveren om actiever te werken? Dan is het gebruik van dergelijke sta bureaus onmisbaar!

Kniestoel of zadelkruk

Personeel dat nog niet klaar is om naar staand werken over te gaan is mogelijk geïnteresseerd in de kniestoel of zadelkruk. Deze twee ‘stoelen’ zijn namelijk een perfecte tussenoptie voor iedereen die wel aan ergonomie denkt maar nog niet klaar is voor staand werken.

De kniestoel en zadelkreuk stimuleren een actieve werkhouding waarbij de rug en bekken continu ‘in beweging’ zijn. Dit heeft op termijn weer een positief effect op de prestaties op de werkvloer en natuurlijk ons lichaam!

related posts