Home Automotive De verschillen tussen private en financial lease

De verschillen tussen private en financial lease

by Redactie
De verschillen tussen private en financial lease

Een auto leasen voor je bedrijf is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een constructie van private lease. Je leaset dan een auto voor een vooraf afgesproken periode. Na afloop van deze periode lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij. Je kunt echter ook kiezen voor financial lease. In dit geval word je na afloop van de leaseperiode eigenaar van de auto.

Financial lease, wanneer aantrekkelijk?

Financial lease is aantrekkelijk als je zelf graag de eigenaar van je auto wilt zijn. Deze wordt direct bij aanvang van het contract op jouw naam gezet. Je bent zelf rechtstreeks verantwoordelijk voor onderhoud en reparatie. Ook bekeuringen die je eventueel oploopt komen rechtstreeks op jouw naam binnen. Niet dat dit laatste veel uitmaakt, want ook als een bekeuring wordt uitgeschreven op een private lease auto zal je deze hoe dan ook zelf moeten betalen. Na afloop van de leaseperiode kun je de auto houden als je dat wilt of je kunt hem zelf verkopen of inruilen. Ook dit is een belangrijke reden waarom mensen voor deze constructie kiezen.

Private lease is het populairst

Sinds de opkomst van de leaseauto is private lease, ook voor zakelijke rijders verreweg het meest populair. Het grote voordeel is immers dat je voor een vast bedrag per maand zorgeloos in je auto kunt rijden. Alle kosten, behalve de brandstofzijn inbegrepen bij de maandelijkse leaseprijs. En het belangrijkste voordeel: je kunt de auto na afloop van de leaseperiode inleveren bij de leasemaatschappij. Zij zorgen er vervolgens voor dat deze auto wordt verkocht. Daarover hoef jij je dus niet druk te maken en ook niet over de eventuele opbrengst daarvan. Je kunt gewoon weer een nieuwe leaseauto uitzoeken voor een volgende periode.

Altijd een representatieve auto

Als je kiest voor lease rijd je altijd in een relatief nieuwe auto. Dit is een goed visitekaartje voor je bedrijf. Als je je klanten kunt bezoeken met een nieuwe auto of bestelbus dan geeft dat uiteraard een prima indruk. Je kunt een leaseauto uiteraard laten voorzien van belettering zodat je meteen herkenbaar bent je ook nog een beetje reclame voor je bedrijf maakt als je onderweg bent. De belettering wordt na afloop van de leaseperiode uiteraard verwijderd als de auto verkocht wordt.

Lees ook: welke automerken zijn populair om te leasen?

related posts