DELEN

Met een creditcard kun je heel gemakkelijk online aankopen doen. Daarnaast is zo’n card reuze handig in het buitenland omdat je heel gemakkelijk kunt betalen in vreemde valuta. Tot slot heb je een creditcard vaak nodig als je een auto wilt huren. Maar ook zakelijk is een creditcard een handig betaalmiddel.

Gemakkelijk aankopen doen voor je onderneming

Als je via het internet producten voor je bedrijf bestelt, bijvoorbeeld haarverzorging voor je kapsalon of nieuw serviesgoed voor je restaurant, dan is het heel handig als je je aankoop met een creditcard kunt betalen. Natuurlijk kun je je privé card hiervoor gebruiken, maar het is vaak handig om dit soort aankopen strikt gescheiden te houden. Zo kun je van aankopen voor “de zaak” de BTW aftrekken. Dan moet je wel kunnen aantonen dat het een zakelijke aankoop was. Door een creditcard van je bedrijf te gebruiken houd je deze aankopen strikt gescheiden van privé uitgaven.

Uitgestelde betaling

Je kunt met een creditcard gebruik maken van uitgestelde en gespreide betaling. Als je een grote investering doet kun je die desgewenst in termijnen aflossen. In alle gevallen worden creditcard uitgaven achteraf, eens per maand, verrekend. Dit kan ook een voordeel zijn als je niet altijd over ruime liquide middelen beschikt. Houd er wel rekening mee dat je een flinke rente betaalt als je gebruik maakt van gespreide betaling van het saldo dat je hebt openstaan op je creditcard. Rentevergoedingen van 14% of meer zijn niet ongebruikelijk.

Geen registratie bij het BKR

Een zakelijke creditcard wordt niet bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel op jouw naam geregistreerd. Het bezit van deze card heeft dus geen nadelige gevolgen voor privé financieringen zoals bijvoorbeeld het kopen van een huis. Dit kan een voordeel zijn omdat privé schulden bij je kredietbeoordeling worden meegenomen en in mindering worden gebracht op een hypotheek- of lening aanvraag. Door een zakelijke creditcard aan te schaffen voorkom je dit soort onaangename problemen.

Door meerdere personen te gebruiken

Een zakelijke creditcard kan door meerdere personen worden gebruikt. Wanneer degene die de card gebruikt over de pincode en CVC code beschikt kan hij de card gebruiken voor aankopen in online winkels en bij fysieke bedrijven. Het spreekt voor zich dat je voorzichtig moet zijn met het uitlenen van de card, omdat jij als ondernemer immers verantwoordelijk bent voor het betalen van het bestede saldo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here