Home Featured Waar moet representatieve bedrijfskleding aan voldoen?

Waar moet representatieve bedrijfskleding aan voldoen?

by SanderW013
Waar moet representatieve bedrijfskleding aan voldoen

Bij diverse bedrijven is bedrijfskleding een verplicht onderdeel van hun baan. Dit kan zowel een representatieve functie als een functionele of veiligheidsfunctie hebben. Veiligheidskleding is bijvoorbeeld functioneel maar ook zeker verplicht bij een baan in de bouw bijvoorbeeld. Representatieve bedrijfskleding zie je vaak terug bij beroepen in de horeca of de zorg bijvoorbeeld. Waar deze kleding aan moet voldoen? Dat lees je in onderstaand artikel!

Juiste pasvorm

Het is belangrijk dat representatieve bedrijfskleding goed zit en dus een juiste pasvorm heeft. Iets dat veel te strak zit of juist heel loshangt kan slordig en onprofessioneel overkomen. Ieder personeelslid heeft een ander lichaam. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden en je personeel, indien mogelijk, kleding te laten passen voordat er een logo en dergelijke op komt te staan.

Kwaliteitsstof

Naast een juiste pasvorm is het ook belangrijk dat de stof van goede kwaliteit is en representatief overkomt. Het is belangrijk dat de stof doet wat nodig is voor de werkzaamheden. Een niet kreukende blouse voor in de horeca bijvoorbeeld of een warme trui voor in het magazijn. De stof moet van kwaliteit zijn en tenminste de volgende eigenschappen bevatten: gaat lang mee, verkleurt niet, krimpt en kreukt niet, makkelijk in onderhoud, comfortabel, niet pillen of pluizen en een mooie (nette) uitstraling. Het is belangrijk om de functie van de bedrijfskleding in acht te nemen bij het kiezen van de juiste stoffensamenstelling en kwaliteit.

Logo

Representatieve bedrijfskleding moet aan bepaalde eisen voldoen, waaronder ook een logo of huisstijl van het bedrijf als opdruk. Dit kan zo subtiel als opvallend mogelijk op een kledingstuk worden gedrukt. De grootte van het logo ligt aan factoren zoals: het soort bedrijf, functie van de personen in kwestie en wanneer de bedrijfskleding gedragen zal worden. Naast een logo bedrukken kan er ook gekozen worden om de huisstijl te verwerken in bedrijfskleding. Zo kan de huisstijl subtiel terugkomen in de kraag van een polo, in de knopen van een blouse of overhemd en dergelijke. Bij het bedrukken van een logo moet er goed gelet worden op de kwaliteit van de afbeelding, afmeting en combinatie van kleuren met de gekozen kledingkleur. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het logo er mooi uitspringt en opvalt bij klanten, partners en dergelijke.

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met eventuele uitbreiding van je personeel. Is de kleding altijd nog na te bestellen of is het beperkt beschikbaar? Ga je het logo borduren of bedrukken en wat is het beschikbare budget? Bedenk dus goed wat er mogelijk is en welke eisen belangrijk zijn voor het bedrijf en desbetreffende functies. Vraag ook je personeel om mee te denken en te vragen wat zij comfortabele en mooie opties vinden!

related posts