DELEN

Enkele decennia geleden was het heel normaal dat je na de middelbare school ging werken. Studeren was slechts voor enkelen weggelegd, de meeste jongeren die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw van school kwamen gingen direct voor een baas aan de slag. En dan was het helemaal niet vreemd als je bij dat bedrijf of bij de overheid de rest van je carrière bleef. Soms ging een beroep zelfs over van vader op zoon. Bij de ouders in de zaak gaan werken was ook helemaal niet ongebruikelijk, waarna je de zaak natuurlijk op een zeker moment overnam. Maar nu zijn de tijden veranderd. Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat je je tot aan je pensioen bij één bedrijf werkt.

Bewust jobhoppen

Sommige mensen doen het bewust, om de zoveel jaar veranderen van baan. Zij zijn van mening dat het goed is voor je carrière en je persoonlijke ontwikkeling als je om de pakweg vijf jaar van baan verandert. Verandering van omgeving, van werk en collega’s is goed voor nieuwe inspiratie en zorgt ervoor dat je voldoende uitdaging in je werk blijft vinden. Natuurlijk is het mooi meegenomen als zo’n nieuwe baan ook nog een leuke promotie en bijpassende salarisverhoging oplevert.

Noodgedwongen jobhoppen

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je noodgedwongen van baan moet veranderen en als je pech hebt gebeurt dat zelfs meerdere keren in je carrière. Een bedrijf waar je werkt kan failliet gaan, je baan kan komen te vervallen. Of het bedrijf verhuist naar de andere kant van het land en jij wilt niet meeverhuizen. Ook krijg je tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk een vaste aanstelling, vaak word je na de laatst mogelijke verlenging van je tijdelijke contract niet in vaste dienst genomen maar moet je op zoek naar een andere werkgever. Ook om die redenen veranderen tegenwoordig meer mensen van baan en werkgever dan enkele tientallen jaren geleden.

De risico’s van jobhoppen

Als je er bewust voor kiest om met enige regelmaat van baan te veranderen moet je wel met een paar dingen rekening houden. Je bouwt geen vaste dienstjaren op en als je overstapt naar een andere sector betekent dit pensioenbreuk. Dit kan nadelig uitpakken voor je uiteindelijke pensioen. Als je bij je huidige werkgever een vast contract hebt zal je dat bij een nieuwe werkgever niet direct krijgen. Je loopt dus het risico om aan het einde van je tijdelijke contract weer op straat te staan. Als je een periode “in between jobs” kunt overbruggen is dat niet zo’n probleem, maar als je van een uitkering je vaste lasten niet kunt betalen is het natuurlijk wel iets om over na te denken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here