Home Financieel Wanneer mag je een incassobureau inschakelen?

Wanneer mag je een incassobureau inschakelen?

by Mike

Er zijn verschillende partijen die je juridisch advies kunnen geven als je dat nodig hebt. Sommige zijn betaald en sommige zijn gratis, of worden betaald door de overheid. Die juristen kunnen je juridisch advies geven over bijvoorbeeld incasso. Incassobureaus verzamelen achterstallige schulden van klanten. Je kunt hun hulp inroepen om het verschuldigde bedrag van debiteuren te innen. Deze schulden variëren van onbetaalde rekeningen van nutsbedrijven en mobiele telefoons tot creditcard- en medische schulden, evenals auto leningen, persoonlijke leningen en zakelijke leningen. Wanneer zij met succes achterstallige schulden innen, moet je het incassobureau een commissie betalen. Elke uitstaande schuld zal worden verzorgd door een incassobureau. Een incassobureau helpt je dus om schulden van debiteuren te innen. Je moet echter weten dat sommige incassobureaus onderhandelen met klanten om tot een regeling te komen die minder is dan wat verschuldigd is. Voordat je contact opneemt met een incassobureau, moet je weten wat je moet doen.

Het bureau inschakelen wanneer de debiteur wegloopt

Helaas zijn er veel gevallen waarin debiteuren weglopen om geldschieters te ontlopen. Is dit je overkomen? Je kunt dan een incassobureau inschakelen om je te helpen. Goede incassobureaus hebben toegang tot verschillende databases om een debiteur te vinden. Dit is vooral belangrijk omdat debiteuren kunnen verhuizen van hun huidige adres naar een nieuw adres. Als je persoonlijk contact hebt opgenomen met je debiteur en consequent geen reactie hebt ontvangen, moet je een incassobureau inschakelen. Schakel niet meteen een incassobureau in wanneer de klant een of twee keer niet heeft gereageerd. Je moet namelijk altijd eerst zelf proberen om de schuld te innen, en als dit echt niet lukt, kun je een incassobureau inschakelen.

Het bureau inschakelen wanneer de debiteur je wil aanklagen

Heb je de hulp ingeschakeld van een agressief incassobureau? De debiteur kan je aanklagen wegens bedreiging. Het is mogelijk dat het incassobureau agressieve tactieken gebruikt of dat de debiteur denkt dat het bureau namens jou te kwader trouw heeft gehandeld. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom moet je op zoek naar een incassobureau dat je geld op een goede manier kan innen. Je wilt er zeker van zijn dat je niet aansprakelijk wordt gesteld voor het inschakelen van een slecht bureau. Doe dus goed je onderzoek voordat je een bureau inschakelt.

Schakel het bureau in nadat je de regels kent

Er zijn talloze incassobureaus die je kunt inschakelen. Deze bureaus hebben vaak strikte richtlijnen voor de schulden die zij kunnen innen. Een incassobureau gaat bijvoorbeeld alleen achter wanbetalers aan minimaal een bepaald bedrag verschuldigd zijn. De schuld moet misschien ook minder dan twee jaar oud zijn. Bovendien zal een gerenommeerd incassobureau zijn inspanningen alleen richten op schulden die nog onder de toepasselijke verjaringstermijn vallen. Binnen de verjaringstermijn vallen betekent dat de schuldeiser de vordering nog steeds voor de rechter kan brengen, ook al is de schuld nog niet verjaard. Onderzoek dus eerst goed op welk moment het handig is om een incassobureau in te schakelen, en hoe groot het bedrag minimaal moet zijn voordat ze aan de slag gaan. Je kunt altijd in gesprek gaan met een incassobureau om hierachter te komen.

related posts