Home Nieuws Wat is de Dag van de Leraar?

Wat is de Dag van de Leraar?

by SanderW013
Wat is de Dag van de Leraar

De Dag van de Leraar is een vastgestelde dag per jaar waarin stilgestaan wordt bij het belang van het onderwijs. In Nederland wordt dit gevierd door de leraren en leraressen extra in het zonnetje te zetten met leuke cadeau’s. De Dag van de Leraar is dus een goed moment om je waardering te laten blijken voor de persoon die voor de klas staat en jou of je kinderen helpt om verder te ontwikkelen.

Wanneer is het de Dag van de Leerkracht?

De Dag van de Leerkracht valt in Nederland en in al onze omringende landen jaarlijks op 5 oktober en is de Hollandse variant op de Internationale World Teachers Day. Deze dag valt in Nederland precies in de jaarlijkse Week van het Onderwijs, wat uiteraard een bewuste keuze is. Gedurende de Nationale Onderwijsweek, die elk jaar in de eerste volle week van oktober plaatsvindt, worden normaal gesproken diverse activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten hebben dan ook mede betrekking op de bewustwording dat onderwijs zowel een mensenrecht is als een essentieel middel voor mensen om zich te ontwikkelen. De leraar en/of lerares voor de klas speelt hier uiteraard een belangrijke rol in.

Hoe worden de leraren en leraressen in het zonnetje gezet?

De Dag van de Leraar wordt sinds 1962 wereldwijd gevierd. Ieder jaar weer doen de leerlingen en hun ouders vreselijk hun best om de leraren en leraressen in het zonnetje te zetten. Ze studeren hiervoor een liedje, een versje of een dansje in maar een leuk cadeautje mag uiteraard ook niet ontbreken. Dit vormt voor veel ouders en kinderen nog wel eens een uitdaging. Het is immers de kunst om een leuk presentje te geven waar de leraar of lerares echt iets aan heeft, leuk vindt om te krijgen of een blijvende herinnering geeft. Bijkomend dilemma is dat ouders en kinderen niet ieder jaar hetzelfde willen geven en creatief willen zijn. Dat is leuk om te geven én te krijgen.

Originele cadeaus voor leraren en leraressen

Veel mensen ervaren het als zeer lastig om originele cadeaus voor leraren en leraressen te vinden. Allereerst is het lastig om te bedenken wat je deze personen wilt geven omdat je niet altijd een hele persoonlijke band met deze mensen hebt. Er is immers sprake van een vorm van “zakelijke relatie” waarbij er sprake is van enige afstand. Het is dan ook zeer goed voor te stellen dat je geen idee hebt wat de hobby’s en interesses van de leraren en leraressen zijn. Voor een passend cadeau voor de onderwijzers kom je al snel op luxe relatiegeschenken uit. Dit wil zeker niet zeggen dat je hiermee minder origineel bent. Voor ieder budget kun je immers kiezen uit een veelzijdigheid aan mooie geschenken. Daarnaast bieden de betere webshops op dit gebied diverse opties om deze cadeau’s te personaliseren. Een geschikt Dag van de Leraar cadeau is in dit soort webshops zo gevonden! Hiermee ontstaat er direct een nieuwe grote uitdaging om een keuze te maken uit het gevarieerde en originele aanbod. Gelukkig kan er volgend jaar weer op 5 oktober de Dag van de leraar gevierd worden en hoef je niet bang te zijn dat je steeds genoodzaakt bent om hetzelfde geschenk aan te bieden!

related posts