Home Nieuws Wat levert software voor bedrijven op? Dit zijn de mogelijkheden

Wat levert software voor bedrijven op? Dit zijn de mogelijkheden

by SanderW013
Wat levert software voor bedrijven op

Met een business (of bedrijfs-) software haal je eindeloze mogelijkheden en functionaliteiten in huis (lees: bedrijf). Een volledige integratie van projectonderdelen en een real time overzicht. Dat is wat software bedrijven kan bieden. Hiermee worden vooral bedrijven in sectoren als de ICT, engineering, consultancy en outsourcing bedoeld die zich bezighouden met zaken als projectbeheer. In dit artikel gaan wij daar dieper op in.

Efficiënte projecten en lage overheadkosten

Een voorbeeld van business software is ionBIZ. Dat is een uitgebreide ERP software die processen optimaliseert en meer is dan een standaard ERP business software. Daar waar de meer traditionele bedrijfssoftware vaak niet de flexibiliteit biedt die juist wel nodig is voor project gedreven afdelingen, is ionBIZ een combinatie van een standaard ERP business software en een best-of-breed business software. Met dit uitgebreide aanbod aan gerichte functionaliteiten hebben bedrijven toegang tot allerlei tools, waarmee projecten zo efficiënt mogelijk afgehandeld kunnen worden en overheadkosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden.

Digitaliseren en optimaliseren van projecten

We noemden het net al even. Met bedrijfssoftware kunnen processen (van project gedreven afdelingen) worden geoptimaliseerd. Je kunt hierbij denken aan HRM en CRM, maar ook aan kostenbeheer en facturatie, planning, timesheets en tickets. Allemaal voorbeelden van slimme oplossingen voor bedrijven die zich bezighouden met projectbeheer. Vanzelfsprekend leidt gebruik van business software er ook toe dat projectmatig werk gedigitaliseerd wordt.

Altijd toegang tot betrouwbare en real-time informatie

Met bedrijfssoftware heb je als (medewerker van dat) bedrijf altijd toegang tot betrouwbare en real-time informatie indien deze 100% cloud-gebaseerd – zoals ionBIZ – is. Daarbij maakt het niet uit waar je bent: of dat nu gewoon op kantoor is, bij een klant of in een koffietentje. Zoals eerder gezegd, met business software kunnen projecten – en dus ook hun planning – worden geoptimaliseerd, waardoor de toekomst voorspelbaar is met een minimale marge. Kansen zijn voortdurend in beeld te brengen, waardoor je als bedrijf kunt blijven groeien.

Gebruiksvriendelijkheid en meer gelukkig personeel

Bedrijfssoftware zou bedrijven ook gebruiksvriendelijkheid moeten opleveren. Want hoewel projecten met behulp van business software kunnen worden gedigitaliseerd, zijn mensen nog steeds de drijvende kracht achter de aansturing en het succes ervan. Goede software zou dan ook dusdanig ontworpen moeten zijn met de gebruiker op de eerste plaats en voorzien van een gebruiksvriendelijke interface. Pas dan zorgt het voor meer gelukkig personeel en een sterke samenwerking.

Interactiever bedrijfsleven

Een ander voorbeeld van software voor bedrijven is multitouch software. Je kunt hierbij denken aan van die interactieve informatiezuilen (of interactieve borden op school). Maar wat levert dit voor bedrijven op? Het zorgt in ieder geval voor een interactiever bedrijfsleven. Zo helpt het bedrijven dichter bij hun klanten te brengen en hun wensen nóg beter te vertalen naar het eindproduct.

Dit zijn slechts een paar van de mogelijkheden. Weet jij wat software bedrijven nog meer kan opleveren?

related posts