Home FinancieelAdministratie Wat zijn de voordelen van een administratiekantoor?

Wat zijn de voordelen van een administratiekantoor?

by Redactie
Wat zijn de voordelen van een administratiekantoor

Als je een eigen bedrijf hebt is het belangrijk dat je je administratie goed op orde hebt. Als je dat niet doet wordt het erg lastig om je zaken goed op orde te hebben. Als je dan aangifte moet doen voor de BTW of de inkomstenbelasting en je bent uren zoet met het bij elkaar zoeken van alle benodigde stukken gaat er heel wat tijd in zitten. En dan zijn er nog mensen die domweg niet de kennis hebben om een complexe aangifte in te vullen. Dat moet je immers ook maar net liggen. Als je voor één opdrachtgever werkt en iedere maand 2 facturen stuurt is het nog wel te overzien. Maar als je meerdere opdrachtgevers hebt of dagelijks producten verkoopt of met het buitenland zaken doet wordt het al snel een complex verhaal. Dan kan een administratiekantoor uitkomst bieden.

Je administratie in goede handen

Een goed administratiekantoor kan je veel werk uit handen nemen. Zij zorgen ervoor dat alle facturen en bonnetjes ordelijk worden gearchiveerd zodat ze direct beschikbaar zijn als er een aangifte moet worden gedaan of als de Belastingdienst op bezoek komt voor controle van de administratie. Zo’n kantoor zorgt er als het goed is ook voor dat alle aangiften op tijd worden ingediend. Ben je te laat met de aangifte voor de BTW of de inkomstenbelasting dan kost je dat een flinke boete en de Belastingdienst is meestal niet gevoelig voor excuses voor de te late indiening.

Besteed debiteurenbeheer liever uit

Het kan een groot voordeel zijn om het debiteurenbeheer aan een administratiekantoor uit te besteden. Als een klant zijn factuur niet of niet tijdig betaalt en je moet er zelf achteraan om je geld te krijgen kost dit om te beginnen veel tijd. Daarnaast zal het de verstandhouding uiteraard ook zeker niet ten goede komen. Natuurlijk wil je geen zaken meer doen met een wanbetaler. Maar als het een goede klant is die bij vergissing een factuur niet heeft voldaan dan kan het een groot voordeel zijn dat een derde partij hem daar op attent maakt zodat hij zijn fout kan herstellen.

Hoe vind ik een betrouwbaar administratiekantoor?

Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij het bedrijf aan wie je de administratie uit handen geeft. Het zijn immers gevoelige gegevens waar dit kantoor de beschikking over krijgt. Het is dan ook een goed gebruik om een persoonlijk gesprek aan te gaan voordat je in zee gaat met een bepaald kantoor. Het is praktisch om een kantoor te kiezen dat bij je in de buurt zit. Zo kun je er gemakkelijk even langs gaan om zaken te bespreken. Vaak werkt dit beter dan alles uitsluitend via de mail of telefoon af te handelen. De kosten die in rekening worden gebracht zijn uiteraard ook een belangrijk punt. Zorg ervoor dat je vooraf weet waar je aan toe bent en dat er een duidelijke factuur wordt gestuurd waarop de verrichte werkzaamheden staan gespecificeerd en de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht.

related posts