Home Automotive Wat zijn de voordelen van zakelijk rijden?

Wat zijn de voordelen van zakelijk rijden?

by SanderW013
Wat zijn de voordelen van zakelijk rijden

Als zzp’er of eigenaar van een organisatie met personeel komt het voor dat je veel onderweg bent. Wanneer je dan eindelijk die mooie auto bij A-point hebt gehaald, waar moet deze auto dan worden geschreven? Het is mogelijk om op een goede manier met de kosten van de auto en de brandstof om te gaan. Als je hier goed mee omgaat kun je gemakkelijk tijd en geld besparen. Dit wil niet zeggen dat je een auto altijd blind moet overschrijven op de zaak. Dit hangt van een aantal factoren af. Dit komt doordat de belastingdienst een onderscheid maakt tussen het aantal kilometers dat zakelijk en privé wordt gemaakt.

Privé auto gebruiken voor zakelijke doeleinden

Op het moment dat je jouw eigen auto hebt gebruikt voor de zaak, dan mag je hiervoor 19 cent per kilometer voor aftrekken. Wanneer je een auto hebt gehuurd om naar een afspraak te gaan of een busje hebt gehuurd voor het organiseren van een evenement, mag hiervoor ook 19 cent worden gerekend. Wanneer er onderhoud of een reparatie nodig is, is het mogelijk om de BTW hiervan af te trekken. Dit is echter niet mogelijk voor het kopen van de auto. Het is altijd aan te raden om de kilometers te registreren. Dit kan een inzicht geven waardoor je kunt bepalen of het voordelig is de auto over te laten schrijven naar de zaak of juist niet. Bij de belastingdienst kun je gemakkelijk uitrekenen wat de verhouding tussen privé en zakelijke kilometers moet zijn.

Rijden met de auto van de zaak

Wanneer de auto op de zaak staat is het mogelijk om alle kosten die bij de auto komen kijken zakelijk af te trekken. Hiervoor betaal je dan een bijtelling voor de inkomstenbelasting. Deze bijtelling is echter wel afhankelijk van de cataloguswaarde van de auto en is daarnaast ook afhankelijk van de CO2 uitstoot. Wanneer moet je dan precies de auto op de zaak zetten en wanneer op privé. Hiervoor moet dus gekeken worden naar de hoogte van de bijtelling. Wanneer de bijtelling hoger is dan de kosten van de auto is het aan te raden de auto privé te houden.

related posts