Home Automotive Welke automerken zijn populair?

Welke automerken zijn populair?

by Redactie
Welke automerken zijn populair

Automerken komen en gaan. Maar er is een aantal merken dat al vele tientallen jaren bestaat en dat nog steeds onverminderd populair is. Deze populariteit danken deze auto’s vooral aan hun degelijkheid. Veel mensen willen een auto waar ze op kunnen vertrouwen en daarom kiezen ze steeds weer voor een bepaald merk en soms ook het liefst dat ene type waar ze zo tevreden over zijn. Deze merkentrouw zien we zowel bij particulieren als bij zakelijke rijders.

De top 5 populairste auto’s

Als we kijken naar de top 3 van populaire auto’s in Nederland dan vinden we op de vijfde plaats de Kia Picanto. Dit is het enige nieuwe merk in de top vijf. De overige vier auto’s zijn van merken die al vele tientallen jaren hoog in de top staan. Op nummer vier vinden we de Opel Astra. Plek drie en twee zijn voor Volkswagen, met de Up en de Polo. Op de eerste plaats komt de Franse Renault Clio, waarvan in het eerste kwartaal van 2017 ruim 3.000 exemplaren werden verkocht.

Populaire merken

Behalve specifieke types zijn drie automerken het populairst in Nederland. Op nummer 1 staat het Duitse merk Volkswagen. Ook de nummer 2 is voor een Duits merk, namelijk Opel. De top drie over de eerste helft van 2017 wordt compleet gemaakt met Renault. Bij deze top drie is de verkoop van verschillende types van deze merken bij elkaar opgeteld.

Wat verklaart de populariteit van sommige merken?

De belangrijkste reden voor de populariteit van bepaalde automerken is de reputatie die zij in het verleden hebben opgebouwd. Merken als Opel en Volkswagen bestaan al vele jaren. De Volkswagen Kever met de motor achterin en de typische ronde neus kan iedereen zich nog wel voor de geest halen. Evenals de Volkswagen bestelbusjes waarvan er zelfs tot op de dag van vandaag nog genoeg rondrijden. Stokoud maar niet stuk te krijgen. Mensen willen een auto waar ze op kunnen vertrouwen en als een merk zijn klasse heeft bewezen kan het daar vaak erg lang op teren. Dat blijkt eens te meer uit het schandaal rond de “sjoemelsoftware” bij dieselauto’s van Volkswagen. Ondanks dat Volkswagen diep door het tof moest toen dit aan het licht kwam heeft het merk vrijwel niet aan populariteit ingeboet.

Privé leasen wordt steeds populairder

Steeds meer particulieren besluiten om een nieuwe auto niet meer te kopen maar te leasen. Private lease werd “ontdekt” door de auto industrie toen deze bedrijfstak vanwege de economische crisis  vanaf 200 in zwaar weer belandde. Door ook particulieren de mogelijkheid te bieden om een auto te leasen werden er geleidelijk toch weer meer nieuwe auto’s verkocht.

related posts