Home Marketing Welke vorm van marketing past het beste bij mijn bedrijf?

Welke vorm van marketing past het beste bij mijn bedrijf?

by Redactie

Wanneer je een bedrijf hebt en je wilt reclame maken dan is het belangrijk om een vorm te kiezen die past bij je bedrijf. Een radiospotje is leuk maar kost een kapitaal. Een advertentie in het plaatselijke huis aan huis blaadje is relatief goedkoop maar hiermee bereik je slechts een kleine doelgroep.  Het is dus de kunst om juist die vorm van marketing te kiezen die aansluit bij jouw bedrijf en de branche die je vertegenwoordigt.

Wel of niet via het internet?

Online marketing lijkt wel het toverwoord. De bedrijven die dit voor je kunnen regelen schieten als paddenstoelen uit de grond. Ze beloven je gouden bergen als je maar op het internet adverteert en als zij dat maar voor je mogen regelen. Maar bedenk vooraf goed of dit voor jou wel zinvol is. Met je plaatselijke ijssalon zal het niet zo heel zinvol zijn om online te adverteren, tenzij jouw chipolata ijs als beste uit een landelijke test is gekomen en je graag heel veel klanten in je salon wilt hebben. Maar als je maar een kleine zaak hebt dan is het vast veel efficiënter om te adverteren in de plaatselijke krant of met een huis aan huis folder.

Wie gaat mijn folder bekijken?

Steeds meer mensen hebben een Ja/Nee of een Nee/Nee sticker op hun brievenbus. Deze mensen bereik je dus niet met een huis aan huis folder om je bedrijf te promoten. Maar er zijn nog genoeg mensen die wel folders willen krijgen en die het leuk vinden om ze te bekijken. En wie weet wijst zo iemand zo’n bezitter van een Nee/Nee sticker wel op jouw bedrijf als het zo uitkomt. Het kan dus zeker de moeite lonen om folders te laten drukken als plaatselijke bekendheid voor jou belangrijk is.

Doseer je marketing

Een fanatieke campagne kan goed uitpakken als je net met je bedrijf bent gestart. Maar zorg dan wel dat je je klantenpotentieel ook echt wat te bieden hebt. Zes weken wekelijks exact dezelfde folder verspreiden of een identieke advertentie in de krant laten zetten zal niet zoveel effect hebben. Bied een leuke korting iedere tiende klant, verzin een leuke actie met korting bij aankoop voor een bepaald bedrag. Promoot een bepaald artikel of dienst voor een bepaalde prijs. Zo val je op en trek je de aandacht van klanten. En zijn die tevreden dan zal de mond tot mond reclame als het goed is de rest doen.

Leg je klanten in de watten

Mensen vinden het leuk om verwend en verrast te worden. Dat hoeft niet met dure cadeaus of hoge kortingen. Een korting van 10% doet al wonderen en een pen of notitieboekje met jouw logo wordt al gewaardeerd. Investeer dus zeker in dit soort gadgets, te bestellen bij diverse online bedrijven, om je bedrijfsnaam en je bedrijf extra te promoten.

related posts