Home Financieel Zakelijke rekening: online of toch maar offline openen?

Zakelijke rekening: online of toch maar offline openen?

by SanderW013
Zakelijke rekening online of toch maar offline openen

Bijna alle banken in Nederland staan tegenwoordig online bankieren toe. Toch kan je nog lang niet bij elke bank ook online een bedrijfsrekening openen. Bij ING is dat zelfs een bewuste keuze en sturen ze altijd aan op een offline bezoek aan een van hun kantoren. Volgens hen zou het offline openen van een zakelijke rekening dan ook heel wat voordelen bieden. Wat die voordelen zijn en wanneer het offline openen van een zakelijke rekening écht een beter idee is? Dat leggen wij voor jou uit. Eerst zullen we echter even recapituleren opdat we ook de kracht van het online openen van een zakelijke rekening niet zouden miskennen.

Voordelen online zakelijke rekening openen

Het online openen van een rekening heeft uiteraard de flexibiliteit en de snelheid als voornaamste voordelen. Zo kan je de zakelijke rekening gewoon thuis, op kantoor of zelfs onderweg openen. Vooral bij de opstart van een zaak is dat handig. Net dan moet je immers heel wat papieren in orde maken en de beginnende administratie beheren.

Er bestaan overigens zelfs banken zonder fysieke kantoren waarbij het openen van de zakelijke rekening logischerwijs online moet verlopen. Hun grootste voordeel is dat ze vaak hogere rentes toekennen en lagere kostentarieven aanrekenen. Anderzijds mis je op die manier een aanspreekpunt, wat meteen ook de kracht van het offline openen van de zakelijke rekening zal verklaren.

Voordelen offline zakelijke rekening openen

Zelfs wanneer je alles gewoon van achter jouw computer regelen kan, is het vaak toch interessanter om alsnog even bij de bank langs te gaan. Bij het openen van een zakelijke bankrekening wordt jou immers meestal een beheerder toegewezen. Die beheerder zal ook in de toekomst jouw eerste aanspreekpunt zijn. Dat aanspreekpunt is geen overbodige luxe want ondernemen doe je nooit alleen. Zo zal je vast ook eens een krediet, een langlopende lening of een verzekering nodig hebben. Een goed contact met jouw beheerder maakt het mogelijk om de best geschikte producten te vinden. Door jouw zakelijke rekening online te openen mis je dat cruciale eerste contactmoment.

Zakelijke rekening online of offline openen?

Op deze vraag is er geen pasklaar antwoord mogelijk. Het online openen van een rekening is snel, efficiënt en voordelig. Vooral voor startende ondernemers is dat interessant. Dat laatste natuurlijk op voorwaarde dat ze op korte termijn geen krediet of andere bankproducten nodig hebben en niet met vragen kampen. Ook moeten ze voldoende computervaardig zijn. In het andere geval kan het interessanter zijn om offline de rekening te openen en al meteen het eerste gesprek aan te gaan. Het nadeel daarvan is natuurlijk dat je wel een afspraak zal moeten maken en er de tijd voor moet vinden.

related posts