Home Ondernemen Zelf een infographic maken? Dit zijn de handigste 2 tools

Zelf een infographic maken? Dit zijn de handigste 2 tools

by Redactie Ondernemers Effect
Zelf een infographic maken Dit zijn de handigste 2 tools

De infographic is niet meer weg te denken uit marketingland. Logisch, want met een informatieve afbeelding maak je veel belangrijke zaken in één oogopslag duidelijk aan jouw publiek. Dit soort reclame is super geschikt voor de moderne mens, wiens spanningsboog met 8 seconden zelfs korter is dan die van een goudvis… In een infographic wordt informatie doormiddel van een duidelijke en mooie opmaak overgebracht. Eerlijk is eerlijk: het is nog een hele kunst om zo’n mooie afbeelding te maken. Gelukkig zijn er een aantal handige tools die je kunnen helpen bij het maken van een goede infographic voor jouw onderneming. Hier lees je welke tools dat zijn.

2x handige tools voor het maken van een infographic

Een goede infographic maken is makkelijker gezegd dan gedaan. Eigenlijk komen hier twee specialisaties samen, namelijk die van de contentschrijver en die van de grafisch ontwerper. Niet iedereen heeft beide kwaliteiten in zich, maar gelukkig zijn er wel een aantal handige tools op de markt die je kunnen helpen om zelf een goede infographic te maken. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om jouw infographic te laten maken door een professioneel bedrijf.

Infographic maken tool 1: Windows Excel

Excel ken je waarschijnlijk wel, maar wist jij ook dat je met behulp van dit Windows programma zelf hele mooie infographics kunt maken? Een beetje ondernemer weet hoe hij zijn cijfers invoert in Excel. Dit is de eerste stap op weg naar een mooie infographic. Met jouw ingevoerde data kun je in Excel vervolgens met één klik op de knop de mooiste informatieve figuren maken. Onder het tabblad invoegen vind je een handige tool met overzichtelijke grafieken. Je hoeft nu alleen nog te kiezen welke grafiek jouw data het duidelijkst over zal brengen op de lezer.

Infographic maken tool 2: Infogram

Waar Excel geschikt is als tool om jouw data in overzichtelijke grafieken samen te vatten, vind je in het programma Infogram complete templates om jouw infographics in te maken. Super handig en makkelijk, maar let wel op dat je de afbeelding aanpast aan de huisstijl van jouw bedrijf. Je wilt onderscheidend zijn en deze templates kunnen ook door jouw directe concurrenten worden gebruikt. Infographic biedt de mogelijkheid om tegen een vergoeding aanpassingen aan de standaard templates te doen. Zo kun je ze aanpassen tot ze geschikt zijn voor jouw bedrijf.

Lees ook alles over de de belangrijkste 4 trends voor online marketing in 2021.

related posts