Home Featured Zijn bureaustoelen zonder wieltjes de nieuwste trend voor ondernemers?

Zijn bureaustoelen zonder wieltjes de nieuwste trend voor ondernemers?

by SanderW013
Zijn bureaustoelen zonder wieltjes de nieuwste trend voor ondernemers

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het belang van een goede werkplek. Of het nu voor een fulltime baan op kantoor is of voor een bijbaan vanuit huis. Een ergonomische werkplek hebben kan veel voordelen met zich meebrengen. Deze bestaat natuurlijk uit een bureau op de juiste hoogte en een solide stoel voor een optimale houding. Er zijn tegenwoordig elektrisch verstelbare bureaus te koop en ook kun je de keuze maken tussen bureaustoelen zonder wieltjes en natuurlijk met wielen. Voor ondernemers is het dan ook handig om zich hierin te verdiepen. Wat zijn de opties en wat werkt het beste voor het bedrijf en de werknemers. Zijn dat de stoelen zonder wieltjes of toch met?

Ergonomische werkhouding

Voordat de keus gemaakt kan worden is het goed om je eerste bewust te zijn van wat een ergonomische houding eigenlijk inhoudt. Hierop kun je dan weer de stoelkeus baseren. Voor een goede werkhouding is het belangrijk dat de voeten volledig op de grond kunnen staan en de heupen net iets hoger liggen dan de knieën. Verder moet er zo ver mogelijk naar achter op het zitgedeelte worden gezeten en deze zo instellen dat de voorkant van de stoel niet knelt in de knieholtes. De schouders leunen tegen de rugleuning terwijl de onderarmen ten opzichte van de bovenarmen op de armleuningen rusten in een hoek van 90 graden.

Waarom je zou kunnen kiezen voor een bureaustoel zonder wielen

Een bureaustoel wit, zwart of in een leuke kleur. Met de styling kun je in ieder geval alle kanten op. Maar ga je voor zonder of met wieltjes? Er zitten een aantal voor- en nadelen aan het gebruiken van bureaustoelen zonder wieltjes.

1. De stoel heeft een vaste plek

Een voordeel van een bureaustoel zonder wielen is dat deze op een vaste plek staat. Wanneer jij de stoel dus perfect hebt afgesteld hoef je hier dus ook niet meer naar om te kijken. Doordat deze dus niet langzaam verplaatst, hoef je ook geen druk op je lichaam te zetten om de stoel op zijn plek te houden. Een ander voordeel is dat de stoel geen beschadigen op de vloer aanbrengt doordat deze niet rolt. Een nadeel kan wel zijn dat je minder mobiel bent in deze stoel. Je bent dus een beetje aan je werkplek gekluisterd. Dit zorgt er dan aan de andere kant misschien wel weer voor dat je net even die extra beweging pauze inlast.

2. Te gebruiken in meerdere ruimtes

De stoelen zonder wieltjes zijn niet alleen handig om te gebruiken op de standaard werkplekken. Ze kunnen ook geplaatst worden in bijvoorbeeld een vergaderruimte. Ze zijn eigenlijk zeer geschikt voor elke ruimte met een vaste functie.

3. Goed voor je lichaamshouding

Doordat de bureaustoel precies aan jouw lichaam aangepast kan worden, zul je minder snel klachten ervaren. Dat is dan ook het belangrijkste aspect om een comfortabele houding te creëren in de wielloze stoel. Er zit echter wel weinig beweging in de stoel waardoor je toch eerder stijf kunt worden. Om dit dan toch te voorkomen is het goed om regelmatig te stretchen, en om ongeveer elk half uur het zitten even te onderbreken.

 

related posts