Home Featured Zo vind je geschikt en ervaren IT personeel

Zo vind je geschikt en ervaren IT personeel

by SanderW013
Zo vind je geschikt en ervaren IT personeel

ICT-personeel is erg gewild in Nederland. De personeelstekorten in deze sector zijn enorm, en intussen neemt de vraag alleen maar toe. Bedrijven gaan steeds verder om talentvolle ICT’ers te werven. En dat de helft van de vacatures niet gevuld kan worden, heeft de beroepsgroep ook gemerkt: ICT’ers kunnen de gekste (salaris)eisen stellen, en de salarissen stijgen gestaag. Zit jij ook te springen om ICT-personeel? Er zijn een aantal manieren om geschikt en ervaren werknemers te vinden – ondanks de grote tekorten. Hier lees je hoe je dat het best aan kunt pakken.

Verleid de ICT’er

ICT-personeel heeft het voor het kiezen. Je moet dus proberen je toekomstige werknemers te verleiden voor je te komen werken. Probeer te laten zien dat werken bij jouw bedrijf aantrekkelijker, inhoudelijker en uitdagender is. Maak het bijvoorbeeld mogelijk om thuis te werken, en zorg voor goede ontwikkelingsmogelijkheden binnen het bedrijf. Perfecte secundaire arbeidsvoorwaarden, voldoende vrije tijd, een auto van de zaak: jij hebt het er graag voor over om een ervaren medewerker te strikken!

Maak gebruik van detachering

Ben je op zoek naar een tijdelijke ondersteuning van de ICT-afdeling? ICT detachering is een handige oplossing als je op zoek bent naar tijdelijke krachten – bijvoorbeeld terwijl je zelf personeel opleidt, of stagiaires de ruimte geeft om te groeien binnen het bedrijf. Gedetacheerde ICT’ers zijn over het algemeen hoog opgeleid, en maken zich gemakkelijk wegwijs binnen je organisatie. Je kunt kiezen voor detachering voor het ondersteunen van bepaalde kerntaken, zoals systeembeheer en netwerkbekeer. Maar je kunt deze ICT’ers ook inzetten om de IT-afdeling van je organisatie te stroomlijnen. Zo kun je in de toekomst misschien wel met minder ICT-personeel uit de voeten.

Haal personeel uit het buitenland

Nederlandse ICT-specialisten zijn zeldzaam en erg gewild. Maar over de grens zijn soms wel ervaren werknemers te vinden. Voor veel van hen is het aantrekkelijk om naar Nederland te komen: de lonen zijn hier hoog, de arbeidsvoorwaarden gunstig, en het werk is uitdagend. Maar let op, want het investeren in een werknemer uit het buitenland is erg kostbaar. Vaak wordt er verwacht dat jij zorgt voor huisvesting, een taalcursus, en reiskosten van en naar het land van herkomst. De keuze om ICT-personeel uit het buitenland te halen maak je dus niet zomaar: het is een noodoplossing, die je kunt overwegen als je alle andere opties, zoals het uitbesteden van je ICT-beheer, hebt verkend.

related posts