DELEN

Een goede secretaresse is goud waard voor een onderneming. Zo’n kordate dame die de directie zonder vragen heel veel werk uit handen neemt en nauwgezet en efficiënt haar werk doet. Iedereen wil wel zo’n administratieve duizendpoot. Maar hoe vind je die en hoe pik je de juiste kandidaat uit die enorme hoeveelheid sollicitatiebrieven?

Weet wat je wilt

Het is belangrijk om voordat je een advertentie online zet goed na te denken over de inhoud. Vooral de taakomschrijving en de competenties waar kandidaten aan moeten voldoen zijn belangrijk. Als je daar te vaag mee bent krijg je wellicht honderden reacties van mensen die totaal niet geschikt zijn voor de functie. Wees dus concreet. Als je wilt dat de secretaresse vloeiend Engels spreekt, dan moet dat blijken uit haar CV. Als je wilt dat ze een bepaald diploma heeft, neem dan niet met minder genoegen. Op deze manier kun je al een flinke schifting maken in kandidaten die direct kunnen worden afgewezen en kandidaten die je wellicht voor een gesprek wilt uitnodigen om nader met ze kennis te maken.

Behandel sollicitanten met respect

Plan de sollicitatiegesprekken ruim. Trek er minimaal een uur voor uit en plan tussen twee gesprekken minimaal een kwartier maar liever een half uur pauze. Het kan pijnlijk zijn als sollicitanten elkaar op de gang tegenkomen. Zorg dat je kandidaten niet laat wachten. Het is een gesprek dat uitgaat van wederzijds respect en dat toon je als werkgever niet als een gesprek om negen uur gepland is en je komt om tien voor half tien opdagen. Als de kandidaat 20 minuten te laat arriveert is het immers ook voor haar einde verhaal of ze moet wel een heel plausibele reden hebben.

Staar je niet blind op het uiterlijk

Een secretaresse heeft soms nog steeds de reputatie dat ze een mooie knappe dame moet zijn. Maar een kandidaat met perfect gelakte nagels en gekleed volgens de laatste mode met het uiterlijk van Miss Universe hoeft nog geen goede secretaresse te zijn. Natuurlijk neem je geen kandidaat in dienst die er bijloopt als een slons. Je moet als secretaresse weten dat je het visitekaartje van het bedrijf bent en dat je dus zorg en aandacht aan je uiterlijk moet besteden. Maar die net iets minder oogverblindend knappe dame kan nu juist wel de allerbeste secretaresse zijn uit het rijtje sollicitanten.

Geef oudere kandidaten een kans

Een oudere kandidaat die op je advertentie reageert kan juist een heel goede keuze zijn. Een dame die de kleine kinderen en het stappen in het weekend inmiddels is ontgroeid kan een aanwinst zijn voor je bedrijf. Je wordt dan in ieder geval niet geconfronteerd met zwangerschappen, zieke peuters waardoor mama niet kan komen werken en een gebrek aan mensenkennis en inlevingsvermogen. Ook hebben oudere werknemers vaak een betere arbeidsmoraal. Ze weten wat er van ze verwacht wordt en handelen daar als het goed is ook naar. En dat zo’n kandidaat wellicht een wat hoger salaris verwacht dan haar concurrente van 22 verdient zichzelf dan uiteindelijk gewoon terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here