Home Featured Zo zorg je voor productievere werknemers

Zo zorg je voor productievere werknemers

by SanderW013
Zo zorg je voor productievere werknemers

Als werkgever wil je natuurlijk dat je werknemers zo productief mogelijk zijn. Misschien lijkt het alsof je hier weinig invloed op hebt, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de productiviteit van je werknemers te verhogen. Dit is niet alleen fijn voor jou als werkgever, maar het zorgt ook nog eens voor meer werkplezier bij je werknemers. Ben je benieuwd hoe je de productiviteit van werknemers in je bedrijf kunt verhogen? In deze blog geven we je een aantal handige tips!

Controle over de werkomgeving en slimme werkplekken

Controle over de werkomgeving is heel belangrijk voor de productiviteit van je werknemers. Betrek je werknemers dus bij de inrichting van de werkomgeving en geef ze inspraak. Ook is het belangrijk dat ze de werkplek kunnen aanpassen naar hoe zij dat willen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het gebruik van slimme werkplekken. Kies bijvoorbeeld voor bureaus die verstelbaar zijn in hoogte. Zo kunnen je werknemers kiezen of ze liever willen zitten of staan!

Laat werknemers bewegen

Ook fysieke beweging is goed voor de productiviteit. Door te bewegen maakt je lichaam het stofje endorfine aan, waardoor je alert wordt. Spoor je werknemers dus aan om vaker de trap te nemen en zelf een kopje koffie te halen. Ook zou je kunnen kiezen voor staande bureaus of voor bureaus met trappers waaraan je werknemers kunnen fietsen tijdens het werk.

Planten en decoratie

Mooie decoratie mag niet ontbreken tijdens de inrichting van het kantoor. Naast dat het gewoon heel mooi staat, wordt ook de werksfeer hierdoor verbeterd. Vooral planten kunnen de productiviteit sterk verhogen. Dit komt doordat ze zorgen voor een betere concentratie, minder stress en een schonere lucht.

LED kantoorverlichting

Ook de verlichting is een belangrijk punt bij het verhogen van de productiviteit van je werknemers. Zorg ervoor dat er altijd voldoende daglicht naar binnen kan vallen door de ramen, omdat dit het beste werkt om de productiviteit van je werknemers te verhogen. Maar er is natuurlijk niet altijd daglicht, bijvoorbeeld als het vroeg donker wordt in de winter. Daarom kun je het beste kiezen voor LED kantoorverlichting. LED kantoorverlichting trilt namelijk veel minder dan andere soorten verlichting, waardoor de ogen van je werknemers minder snel moe worden. Bovendien krijgen ze minder snel last van hoofdpijn. En dat zorgt weer voor een verhoogd werkplezier!

Ronde vergadertafels

Vergaderingen binnen het bedrijf zijn belangrijk voor een goede communicatie, om conflicten op te lossen en om te blijven innoveren. Daarom is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de vergaderruimtes. Je kunt het beste kiezen voor ronde vergadertafels, het is namelijk gebleken dat deze de voorkeur hebben boven vierkante tafels. Deze worden namelijk als een stuk prettiger ervaren.

Geef complimenten

Deze laatste tip is misschien wel de allersimpelste: geef complimenten! Het kost heel weinig moeite om je werknemers af en toe te belonen met een compliment en toch voelen je werknemers zich gelukkiger en presteren ze beter. Toon dus belangstelling in het werk van je werknemers en geef regelmatig een persoonlijk compliment!

related posts